Дечја креативност украсила Конзулат у Цириху

 

Дечја креативност украсила Конзулат у Цириху

У просторијама Генералног конзулата Републике Србије у Цириху отворена је Ускршња изложба радова деце која похађају допунску наставу на српском језику у овом делу Швајцарске. Поставка изложбе ће трајати до средине маја.

У сарадњи са Генералним конзулом Републике Србије у Швајцарској, Вером Вукићевић, у конзулату у Цириху је отворена Ускршња изложба радова ученика допунске наставе на српском језику.

Вера Вукићевић је отварајући изложбу изразила своју подршку родитељима који своју децу шаљу на допунску наставу на српском и истакла огромну важност ове наставе. Између осталог, њихов рад резултира и креативношћу какву су ученици исказали у осликавању Ускршњих јаја.

Ова Ускршња изложба се организује већ низ година уназад захваљујући, пре свега, професору Мишку Јовановићу.

"Ускрс је један од најлепших православних празника и сваке године се трудим да са својим ученицима приредим изложбу радова. Претходних година су то биле технике: цртање, осликавање Ускршњих јаја, бојење-шарање, израда мозаика. Ове године смо уз помоћ сликарке Данијеле Станковић упознали нову технику - марморирање. Ученици су били одушевљени овом техником рада, а њихови родитељи и посетиоци изложбе креативношћу, оригиналношћу и идејама малих уметника" каже професор Јовановић.


Istocna Srbija

Računi udruženja

Dinarski račun: 205-188422-41
Devizni račun: 00-708-0003787.3
IBAN RS35205007080003787390
Komercijalna banka Beograd